• onderaanneming
    METSELWERK

Betsema Metselwerken is onderdeel van Betsema Bouwgroep. Betsema Metselwerken blinkt uit in metselwerk in alle varianten. Wij verzorgen de ruwbouw en de werkzaamheden aan het casco en buitenblad in woning- en utiliteitsbouw. Dit in de ruimste zin van het woord. Ook voor lijmwerk, stelwerk, gevelbetimmeringen, montage van prefab beton, dakelementen en houten spouwbladen zijn wij een bekende en gewaardeerde partner in de bouwwereld.

SPECIALIST MET ERVARING

Betsema Metselwerken is gespecialiseerd in diverse soorten metselwerk:

  • Traditioneel metselen
  • Restauratiewerk
  • Dunbed metselen
  • Verlijmen van gevelsteen en steenstrips
  • Lijmwerk kalkzandsteen
  • Voegwerk nieuwbouw
  • Voegwerk restauratie en renovatie
  • Uithakken of slijpen van oud voegwerk

onderaanneming

Metselen

Onze metselaars zijn vakspecialisten in traditioneel en bijzonder metselwerk. Metselen in diverse verbanden, technieken of toepassingen zijn terug te vinden in de projecten die zijn gerealiseerd. Naast nieuwbouw verzorgt Betsema Metselwerken ook metselwerk en voegwerk aan renovatieprojecten, waaronder monumentale panden. Bogen, hanekammen of boerenvlecht; siermetselwerk kent geen geheimen voor onze metselaars.

Voegwerk

Voegwerk heeft veel invloed op de uitstraling van het metselwerk. Daarom verzorgen wij voor alle projecten die wij uitvoeren ook het voegwerk. Wij leveren voegmortels in alle mogelijke kleuren. Al onze geleverde mortels zijn uitslagarm. Dat wil zeggen dat er weinig kans is op witte uitslag van de muren. Vanuit garantie- en kwaliteitsoverwegingen werken wij uitsluitend met prefab voegmortels.

resultaat-kwaliteit

Kwaliteit en veiligheid

Onze bedrijven zijn VCA**, ISO 9001 en KOMO gecertificeerd. Voor de gevelsluitingen, metselwerk en timmerwerk werkt Betsema Metselwerken zoveel mogelijk met hefsteigers en mechanisch opperen van materialen. Mede hierdoor zijn er veel minder rugklachten dan bij het gebruik van traditionele stalen steigers en handmatig opperwerk van materialen.

Geschiedenis

Het verhaal van Betsema Bouwgroep begint in 1965, wanneer de Friese metselaar Jaap Betsema besluit om zijn eigen metselbedrijf op te zetten. Vanaf het begin is zijn metselbedrijf een groot succes. Dankzij opdrachten vanuit heel Friesland voor onder meer zorgcentra, woningbouw en utiliteitsbouw groeit het bedrijf gestaag. Later sluit Johannes Betsema, de zoon van Jaap Betsema, zich bij zijn vader aan. Met zijn inzet wordt het werkgebied van het familiebedrijf verder uitgebreid naar de Flevopolder en de Noordoostpolder. In 1985 neemt Johannes Betsema het bedrijf definitief over van zijn vader.

Meer dan metselen

Onder Johannes Betsema begint het metselbedrijf ook timmerwerk aan te bieden. Een goede zet, want dankzij de grote vraag hiernaar groeit het bedrijf sterk.

jaap betsema historie

Vanaf 1993 gaat zijn zoon, Jaap Betsema, ook voor het familiebedrijf werken. Tussen 2003 en 2007 neemt hij geleidelijk Betsema Bouwgroep over van zijn vader. Jaap Betsema zet het onderdeel Betsema Bouw op om ook als hoofdaannemer diensten aan te bieden. Later wordt ook onder zijn leiding Delfsma Bouw & Ontwikkeling overgenomen, dat veel ervaring op het gebied van ontwikkeling in huis heeft. Inmiddels kan men vanuit heel Nederland bij Betsema Bouwgroep terecht voor een breed aanbod van diensten, variërend van bouw en ontwikkeling tot onderaanneming en inhuur van groot bouwmaterieel.

GEREALISEERDE PROJECTEN:

Parckweide Bodegraven

97 woningen Bodegraven

In Bodegraven realiseert Betsema Bouwgroep in opdracht van De Raad Bouw 97 woningen in onderaanneming.…
Hart van de Meern

Hart van de Meern

Hart van de Meern In De Meern realiseert Betsema Bouwgroep in opdracht van MBB Ontwikkeling 57…

1N2 Amsterdam

In het stationsgebied van het nieuwe Centrumgebied Amsterdam-Noord zijn wij bezig met de realisatie van het…

Hotel en appartementen Amstelveen

Project The City Garden Amstelveen is opgeleverd. “The City Garden” omvat luxe appartementen, een viersterren…
Menu