Singelblok Amsterdam

Singelblok Amsterdam

ONDERAANNEMING

Nabij de Noord-Zuidlijn in Amsterdam is Betsema Bouwgroep in opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling gestart met de realisatie van Singelblok. De samenwerking voor Singelblok vloeit voort uit de professionele samenwerking voor eerdere projecten, waaronder project Kavel 1N2, ook wel ‘Gare du Nord’ genoemd, dat op een steenworp afstand van dit project ligt. Project Singelblok bestaat uit 401 woningen voor de sociale sector, middeldure en vrije sector huurwoningen. Maar ook komt er ruimte voor bedrijven, horeca en maatschappelijke voorzieningen. Allemaal op slechts 5 minuten afstand van Amsterdam CS.

Singelblok Amsterdam
Singelblok Amsterdam
Singelblok Amsterdam
Singelblok Amsterdam

Over Singelblok Amsterdam

Uitgangspunt voor het ontwerp van het project was een mix van stad en groen. Dit vormde de basis voor een smaakvolle combinatie tussen voldoende diversiteit in woningen en de bijdrage aan duurzame doelen voor de wijk Elzenhagen Zuid. Singelblok bestaat uit 401 woningen voor de sociale sector, middeldure en vrije sector huurwoningen, afgenomen door woningbelegger Vesteda en woningbouwvereniging Eigen Haard. Daarnaast zal een deel van het programma bestaan uit woningen voor PerMens, dat zich inzet voor dak- en thuislozen en mensen die sociaal kwetsbaar zijn. Het programma wordt aangevuld met een Buurtkamer waar bewoners van Elzenhagen Zuid en omliggende buurten elkaar kunnen ontmoeten.

Ontwikkeling Singelblok in bouwteam

Project Singelblok is ontwikkeld in bouwteamverband. Combinatie Blauwhoed – AM (CZAN) werkte nauw samen met constructeur Pieters BouwtechniekINBO ArchitectenBureauVanEig, Ingenieursburo Linssen en Buro Bouwfysica voor de vormgeving van de plannen voor Singelblok. Heddes Bouw & Ontwikkeling werd gekozen als bouwpartner voor de realisatie van Singelblok. Betsema Bouwgroep is trots op het vertrouwen dat door Heddes is gegeven bij de uitvoering van het werk.

Bouwteampartners:

Blauwhoed – AM (CZAN) – https://www.blauwhoed.nl/
Pieters Bouwtechniek, https://www.pietersbouwtechniek.nl/
INBO Architecten, https://inbo.com/nl/
BureauVanEig https://bureauvaneig.nl/
Ingenieursburo Linssen https://ibl.nl/
Buro Bouwfysica http://www.burobouwfysica.nl/

Menu