Woon-zorgcentrum Westhovenplein heeft Berlagevlag architectuurprijs 2021 gewonnen

NIEUWS

Project Woon-zorgcentrum Westhovenplein heeft de Haagse Berlagevlag architectuurprijs 2021 gewonnen. Voor dit bijzondere project verzorgde Betsema Bouwgroep het gehele buitenblad waaronder stelwerk, stelkozijnen en metselwerk. Bij de realisatie van deze werkzaamheden werden de hefsteigers van Betsema Materieel ingezet.

Over project Woon-zorgcentrum Westhovenplein

Project Westhovenplein in Den Haag omvat de realisatie van 119 zorgeenheden en 64 levensloopbestendige appartementen. Het project is ontwikkeld en gerealiseerd door Stebru. Zij werkten nauw samen met de gemeente Den Haag, zorgorganisatie Saffier, belegger Syntrus Achmea en woningcorporatie Arcade. Betsema Bouwgroep verzorgde in onderaanneming het gehele buitenblad. De werkzaamheden door Betsema Bouwgroep omvatten stelwerk, stalkozijnen en metselwerk. Daarbij werden de eigen hefsteigers van Betsema Materieel ingezet.

Juryrapport Westhovenplein

In het juryrapport wordt het woon-zorgcentrum Westhovenplein uitgebreid geprezen: ‘Het woon-zorgcentrum Westhovenplein is naast een uiterst zorgvuldig ontworpen project van grote maatschappelijke betekenis voor de bewoners van Moerwijk en een lichtend voorbeeld voor de herstructurering van Den Haag Zuidwest’, meent de jury. Ook is het een spraakmakende oplossing voor een belangrijke maatschappelijke opgave, namelijk adequate huisvesting voor mensen in hun misschien wel moeilijkste levensfase. Ondanks de beschermende functie zoekt het project contact met de buurt en heeft het een open sfeer in een aantrekkelijke en zorgvuldig ontworpen groene buitenruimte. De jury waardeert de uitwerking van het ontwerp met adequate plattegronden en ambachtelijk metselwerk.

Over de Berlagevlag architectuurprijs 2021

Voor de Berlagevlag architectuurprijs werden vijf projecten genomineerd. Het publiek kon vervolgens kiezen uit deze vijf door de jury genomineerde projecten. Alle projecten waren opgenomen in een speciale fietsroute van de Dag van de Architectuur Den Haag.

De genomineerden projecten waren:

  • Mallemolen – BLÁHA architecture+design
  • Rotterdamsebaan – Benthem Crouwel Architects en Paul de Ruiter Architects
  • Transformatie Hoog Lindoduin – Jan Splinter Architecten
  • Vrijzinnig Christelijk Lyceum (VCL) – Atelier PRO
  • Woon- zorgcentrum Westhovenplein – architecten van Mourik

De Berlagevlag architectuurprijs is een initiatief van het Haags Architectuur Café (HaAC) in samenwerking met BNA Netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag. De jury hoopt dat de aandacht voor hoogwaardige architectuur, onder andere door de herintrede van deze prijs continu aanwezig zal zijn.

Menu