Wonen in een betaalbaar, energieneutraal en allergeenarm huis!

NIEUWS

Mevrouw Pavlovic zegt: betaalbaarheid, duurzaamheid en gezond wonen, alles komt in onze nieuwe woning in Heerhugowaard samen! Wij waren vooral blij dat we eindelijk een betaalbare koopwoning hadden gevonden en dat deze ook nog eens energieneutraal is, vinden we echt helemaal geweldig. We hadden iets gelezen over GEZOND WONEN, maar wat dat precies inhield, hadden we ons nooit zo gerealiseerd. De kers op de taart is dat ik helemaal geen astmatische klachten meer heb, sinds wij in onze nieuwe woning wonen.

 

Gezond wonen
Door de coronamaatregelen konden wij geen hordes familie en vrienden uitnodigen om te komen helpen, helaas. We moeten overdag werken en ook nog eens rekening houden met de avondklok. We hadden daarom besloten om samen met onze 3 kinderen direct in onze nieuwe woning in te trekken. Alleen het hoognodige hebben we meegenomen en de rest van onze spullen verhuizen we later wel… Zo ontdekte wij wat het concept van GEZOND WONEN inhield. We hebben nu geen dure apparatuur mee nodig om de lucht te zuiveren. Wij hoeven alleen af en toe de filters van het ventilatiesysteem in onze woning te controleren en te vervangen.

 

Betaalbaar wonen
We zochten al heel lang naar een betaalbare koopwoning maar door de overspannen huizenmarkt was dit eerder in Heerhugowaard onmogelijk. Ze hadden tegen ons gezegd dan moet je maar verhuizen naar Den Helder. Maar ja wat moeten we daar dan? Wij willen graag blijven wonen de stad waar onze kinderen zijn opgegroeid. Het liefst in een kwalitatieve wijk in de nabijheid van de allerdaagse voorzieningen op loop- of fietsafstand, zoals de dagelijkse fietsafstand, sport, school, de huisarts en winkels. Door de komst van de betaalbare en duurzame starterwoningen NeroZero in de Draai, van net onder de €200.000 werd onze droom van een eigen koopwoning mogelijk.

 

Jaap Betsema, directeur van Delfsma Bouw & Ontwikkeling (onderdeel van de Betsema Bouwgroep) zegt: De door ons gebouwde NeroZero woningen maken duidelijk dat duurzaamheid en gezond niet per definitie duur hoeft te zijn. De woningen zijn vooral slim, deugdzaam en toekomstbestendig ontworpen, waarbij gebruikt gemaakt wordt gemaakt van bewezen technologische oplossingen die zichzelf terugverdienen. Bovendien zijn de woningen een bewijs van waar we goed in zijn. De woningen worden geleverd met een as-build rapportage. Hiermee wordt aangetoond dat elke woning wordt opgeleverd met wat er in de ontwerpfase beloofd is.

 

Dat deze betaalbare woningen in Heerhugowaard gebouwd zijn past bij het ambitieuze en duurzame karakter van de gemeente. De woningmarkt zit niet alleen op slot door een gebrek aan woningen, maar ook door een gebrek aan doorstroming. Met een overwinstregeling wordt prijsopdrijving voorkomen en blijven de woningen betaalbaar voor de doelgroep waarvoor deze woningen gebouwd zijn.

 

 

 

Menu