Plaatsing tribunedelen clubverzamelgebouw Varkenoord

NIEUWS

Betsema Groep werkt in opdracht van de gemeente Rotterdam aan de realisatie van sportcomplex Varkenoord. Het gebouw krijgt de uitstraling alsof het op een terp is gebouwd. Op de staalconstructie zijn lichtbeton dakelementen geplaatst, waarna het hele schuine dak is voorzien van isolatie met een bitumineuze dakbedekking. Deze week werden de betonnen prefab tribune-elementen geplaatst.

Het complex ligt naast stadion De Kuip en omvat bijna 20 voetbalvelden en een atletiekbaan. Onder andere de selectie en jeugdafdelingen van Feyenoord trainen op Varkenoord.

Bovenop het gebouw worden tribunes gerealiseerd, van waar het publiek de sportactiviteiten kan bekijken. Er komen drie kantines voor drie verschillende sportverenigingen die gebruik gaan maken van het gebouw. Op de begane grond komen de kleedruimtes, voor gezamenlijk gebruik.

De begane grond is opgebouwd uit wanden van kalkzandsteen met breedplaatvloeren. Daarop is een staalconstructie geplaatst met op de tweede verdieping kanaalplaatvloeren. De gevels zijn opgebouwd uit zogenaamde vliesgevels (aluminium kozijnen met glas).

Betsema Groep kreeg de opdracht op basis van een openbare aanbesteding. De oplevering van het project staat gepland voor de bouwvakvakantie 2017.

Menu