Hefsteigers, een vooruitgang op gebied van veiligheid en ergonomie!

NIEUWS

Door de jarenlange ervaring te bundelen met de nieuwste technieken en innovaties is Betsema Materieel uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van oplossingen voor het ‘Veilig en Ergonomisch werken op hoogte’.

Door gebruik te maken van hefsteigers kan in principe op elke hoogte gewerkt worden en is gebukt werken of bovenhands werken niet meer nodig. De opbouw van de hefsteiger gaat veel sneller vergeleken met de opbouw van een gewone steiger. Voorts kan er een groot aantal personen tegelijk werken en de steiger tot wel 200 meter hoogte ingezet worden. De hefsteiger kan worden toegepast bij alle geveltoepassingen, zowel metselwerk als beplating. Door een verticale benadering van de gevel kunnen, bij inzet van meerdere machines, meer personen naast elkaar werken en zijn verschillende disciplines minder afhankelijk van elkaar. Bovendien kan er een hoger tempo aan het buitenblad behaald worden.

Zware materialen zoals pallets glas, beplating, metselstenen of natuursteen kunnen in één keer naar de juiste hoogte worden gebracht. De kans op schade aan kostbare materialen is aanzienlijk minder dan bij een traditionele steiger én u houdt een schone en opgeruimde bouwplaats. Het werkplatform biedt bijvoorbeeld voldoende ruimte voor pallets met stenen of rekken met glas of andere te verwerken materialen.

De hefsteiger is ergonomisch een enorme vooruitgang. De loopvloer kan lager worden toegepast dan de vloer waarop de materialen staan. Het platform kan tijdens het werk elektro-mechanisch steeds op de juiste hoogte worden gezet. Bukken is niet meer aan de orde en de kans op rugklachten is daarbij uitgesloten. Materialen worden mechanisch aangeleverd waarbij tilwerk niet meer aan de orde is. Op het platform kan tevens een hijsvoorziening worden geplaatst voor het monteren van ‘niet handzame’ materialen. Vakspecialisten kunnen vervolgens in een gezonde werkhouding aan de slag.

Jaap Betsema, directeur van Betsema Materieel zegt: Dat veiligheid veel aandacht verdient in de bouw, daar is iedereen het over eens. Echter de aandacht voor ergonomie kan veel beter in onze branche. Stalen steigers, kruiwagens en gebukt werken dragen daaraan niet bij. Wij vinden dat slim, veilig en ergonomisch werken een onlosmakend onderdeel van het bouwproces is. De grote voordelen van hefsteigers als alternatief voor traditionele stalen steigers zijn; de uitvoeringstermijn voor het werk aan de buitengevels wordt verkort, de kwaliteit van gevel is beter doordat de vakman altijd op de juiste hoogte de materialen verwerkt en daarbij beter zicht heeft op het resultaat. Bij metselwerk worden de bekende soms zichtbare “steigerslagen” uitgesloten.

Ons team van vakkundige gespecialiseerde monteurs zorgen de opstelling van de machines op uw bouwplaats en voor instructie en training voor uw medewerkers.

Betsema Materieel kan u voorzien van vrijblijvend advies over de toepassing van hefsteigers. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een bouwbezoek  om een kijkje te nemen of u te laten inspireren. Betsema Materieel laat graag zien wat we voor u kunnen betekenen!

Menu