Feestelijke start bouw Winkelcentrum Oosterwold Almere

NIEUWS

Op maandag 27 september 2021 vond in Almere de feestelijke start bouw Winkelcentrum Oosterwold plaats. De feestelijke start bouw werd georganiseerd door Ontwikkelaar Bun uit Almere. Tijdens het officiële deel van de start bouw stond biodiversiteit en duurzaamheid centraal.

Aanplant groen en plaatsing natuurpalen

De officiële starthandeling werd uitgevoerd door projectontwikkelaar Thomas Boon van Bun, wethouder van de gemeente Almere Jan Hoek en directeur van Stichting Landschapsbeheer Flevoland Ronald Spanier. Zij plantten gezamenlijk het eerste groen voor het nieuwe winkelgebied. Daarnaast werden er drie natuurpalen geplaatst, waardoor er een beschutte leefomgeving ontstaat voor vlinders, wilde bijen en vleermuizen.

Focus op biodiversiteit en duurzaamheid

Ontwikkelaar Bun kiest bewust voor focus op biodiversiteit en duurzaamheid. Dit heeft ook te maken met de agrarische ligging van Oosterwold. De Stichting Landschapsbeheer Flevoland is bij het bouwproject aangehaakt om een mooie, groene omgeving te creëren. Tijdens de bouw van het winkelcentrum is er aandacht voor het compenseren van CO2 en het vergroten van de biodiversiteit. Er komen diverse groenstroken en bomen. Ook zal er op creatieve wijze invulling worden gegeven aan stadslandbouw.

Realisatie door Delfsma Bouw

Voor Winkelcentrum Oosterwold is de opdracht door ontwikkelaar Bun gegund aan Delfsma Bouw, onderdeel van Betsema Bouwgroep uit Lelystad. Daardoor werken twee Flevolandse bedrijven nauw samen aan de realisatie van dit nieuwe winkelcentrum. Winkelcentrum Oosterwold omvat twee supermarkten en een commerciële plint voor kleinere winkels. Daarmee biedt deze winkelvoorziening unieke kansen voor een aanbod van lokale, verse en biologische producten. Oplevering van Winkelcentrum Oosterwold zal in 2022 zijn.

Menu