Duurzaam ‘Mooi Wonen’-project in Stiens gaat tweede fase in

NIEUWS

In Stiens is de tweede fase van het project ‘Mooi Wonen’ gestart. Het betreft de realisatie van tien ruime, betaalbare en energiezuinige woningen in jarendertigstijl. In aanwezigheid van genodigden sloeg Delfsma Bouw & Ontwikkeling eerder deze maand de eerste paal in de grond in Steenslân, de jongste wijk van Stiens. De woningen worden uitgevoerd als herenhuis, halfvrijstaande of vrijstaande woning, met intensieve en innovatieve begeleiding van de kopers.

In februari 2019 startte Delfsma Bouw & Ontwikkeling – onderdeel van Betsema Groep – de eerste fase van zijn project met de verkoop van zes huizen, waarvan inmiddels vijf zijn opgeleverd en de laatste in aanbouw is. De zestien woningen aan de Sierksmastrjitte en de Harinxma van Donialeane maken deel uit van het project ‘Mooi Wonen’ in Stiens, acht kilometer ten noorden van Leeuwarden. Eerder realiseerde Betsema Groep in het kader van dit concept woningen in Lemmer, Wolvega en Leeuwarden.

Jaap Betsema: “Bouwen áán en vóór een groene toekomst”

De ‘Mooi Wonen’-projecten van Betsema Groep stellen comfortabel en energiezuinig wonen centraal, zo ook in Stiens. De gasloze woningen zijn voorzien van een luchtwarmtepomp, hoogwaardige isolatie en optioneel van zonnepanelen, wat het energieverbruik drastisch terugdringt. “Met deze onderhoudsarme woningen bouwen we dan ook áán een groene toekomst en vóór een groen toekomst”, stelt Jaap Betsema, DGA van Betsema Groep.

Inspraak en inzicht in bouwproces

Alle zestien ‘Mooi Wonen’-huizen in Stiens zijn inmiddels verkocht door het aldaar gevestigde Germeraad Makelaars. De kopers worden in het nu volgende traject intensief ondersteund via het online portaal ‘Volgjewoning.nl’ van TT-Kopersbegeleiding, dat door Delfsma Bouw & Ontwikkeling bij het project is betrokken om hen zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Via het portaal krijgen de kopers inspraak en inzicht in het bouwproces. Zij onderhouden via de website of app nauw contact met de projectbegeleider, ontvangen een notificatie wanneer een deadline nadert, lezen alle relevante informatie na en leggen eenvoudig hun voorkeuren vast.

De begeleider zorgt ervoor dat kopers op de juiste momenten de juiste beslissingen nemen, eventueel op basis van zijn deskundig advies. Zo kunnen zij het woonoppervlak naar wens uitbreiden. Het standaardoppervlak – van 138 tot 141 vierkante meter in het geval van de herenhuizen – is met verlengingen, erkers, dakkapellen of bijkeukens aanzienlijk te vergroten. Alle huizen worden bovendien opgeleverd met een eigen garage.

Over Betsema Groep

Betsema Groep is breed actief in de bouwwereld. Naast Delfsma Bouw & Ontwikkeling maken ook Betsema Materieel Verhuur en onderaannemingstak Aannemingsbedrijf Betsema deel uit van Betsema Groep. Het familiebedrijf uit Balk, dat eerder dit jaar zijn verhuizing naar Lelystad aankondigde, is actief als hoofd- en onderaannemer, als grondbeheerder en -ontwikkelaar en als beheerder en verhuurder van bouwmaterieel, door geheel Nederland.

Daarbij stelt DGA Jaap Betsema duurzaamheid en een breder streven naar veilig en verantwoord werken voorop. Dat komt onder meer terug in de inzet van slimme oplossingen in praktische vraagstukken, zoals een verrijdbaar platform voor het vervoer van materialen over de werkvloer om handmatige bevoorrading op de bouwplaats te reduceren. Ook past Betsema Groep op grote schaal hefsteigers toe ter vervanging van traditionele steigers, ter verbetering van de ergonomische omstandigheden voor medewerkers en klanten.

Menu