Delfsma Bouw koploper met energieneutrale (half)vrijstaande woningen in de Lindewijk

NIEUWS

– PERSBERICHT –

WOLVEGA – In de Lindewijk in Wolvega lanceert Delfsma Bouw & Ontwikkeling, onderdeel van de Betsema Groep, de allereerste energieneutrale projectwoningen. Acht halfvrijstaande en acht vrijstaande woningen op ruime kavels gaan op 24 juni in de verkoop.

De woningen worden volgens een uniek concept energieneutraal gebouwd.

Het is het derde project onder de noemer ´Mooi Wonen in Wolvega´ die Delfsma Bouw, onderdeel van Betsema Groep, ontwikkelt in de Lindewijk. Jaap Betsema, directeur van Betsema Groep: “De afgelopen drie jaar hebben we in de wijde regio nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Door goed te luisteren naar onze klanten, weten we dat duurzaamheid en energieverlaging een grote rol spelen bij de aankoop van een woning. Daar helpen wij onze klanten graag bij. Behalve een woning in een mooie en degelijke jaren 30-stijl in een gewilde, jonge wijk, bieden wij nog meer: een mooie besparing op de energierekening.”

Warm in de winter, koel in de zomer

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Klimaatgarant. Waar Delfsma Bouw en Ontwikkeling zorgt voor energiebeperkende maatregelen bij de bouw, vult Klimaatgarant de resterende energiebehoefte zo duurzaam mogelijk in met o.a. een warmtepomp, zonnecellen en warmteterugwinning. Klimaatgarant garandeert geen energieverbruik voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater. Jaap Betsema: “Wel zo fijn als je weet dat de energieprijzen de afgelopen tien jaar zijn verdubbeld. Bovendien blijft je woning in de zomer heerlijk koel en is het in de winter behaaglijk warm”.

Voorop met energieneutraal bouwen

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe woningen energieneutraal zijn. “Waarom wachten tot 2021 als we nu al energieneutraal kunnen bouwen?”, zegt Tjeerd Delfsma. “Te veel betalen wil niemand, niet in 2021 maar ook nu niet. Alle maatregelen die over drie jaar moeten gelden, brengen wij nu al in de praktijk. Daarmee lopen wij voor op de ontwikkelingen.”

In samenwerking met Klimaatgarant kunnen de kopers van de woningen de benodigde installaties, zoals een warmtepomp, bodemwarmtewisselaar en zonnecellen, laten verwerken in de koopsom of zelfs leasen. Voor een vast bedrag per maand, bent u dan verzekerd van de voordelen van dit systeem en al het onderhoud aan deze installaties.

Verkoop en informatie

De 16 woningen gaan zaterdag 24 juni in de verkoop tijdens de Woondag in de Lindewijk. U bent vanaf 11.00 uur van harte welkom. Ook komt op de bouwlocatie de inmiddels bekende pop-upstore te staan. Tjeerd Delfsma “op elke nieuwe locatie zetten wij een pop-upstore. Het is een meer persoonlijke benadering. Zo ook hier”. Deze opent zaterdag 24 juni om 15.00 uur aan de Citroenvlinder/Kommavlinder (oostzijde boswal). Hier kan men bouwtekeningen bekijken en voor toelichting in gesprek met Tjeerd Delfsma. Volg voor meer informatie en de openingstijden van de pop-upstore Facebook.com/MooiWoneninWolvega of www.betsemabouwgroep.nl .

Menu