Betsema Groep werkt aan realisatie West Beat Amsterdam

NIEUWS

Amsterdam – Betsema Groep werkt momenteel in onderaanneming aan de realisatie van het project West Beat in Amsterdam. Een indrukwekkend project waarbij in het gebouw aan de Lelylaan ca. 150 woningen, werk-, cultuur- en ontmoetingsfuncties plus een ondergrondse parkeergarage worden gerealiseerd.

West Beat moet als ‘sprong over de ring’ een verbinding leggen tussen het centrum en stadsdeel Nieuw-West. Verder levert het gebouw een bijdrage aan de transformatie van de Lelylaan en moet het de aantrekkelijkheid van de plek als woonomgeving vergroten. Kern van het ontwerp is de “superruimte” op de begane grond. Dankzij een constructie van bogen ontstaan verschillende ruimtes, terwijl het vloeroppervlak wordt vrijgelaten. Op die manier kan de Superruimte flexibel worden gebruikt.

Betsema Groep verzorgt in opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling het complete gevelmetselwerk. Daarvoor worden hefsteigers ingezet. In onderstaande fotoserie zijn de huidige werkzaamheden in beeld gebracht. Er wordt gewerkt aan de montage van geveldragers (deze zijn voorzien van stenen; zie foto) en het stelwerk van de profielen. Later wordt tevens het metselwerk uitgevoerd.

Aanbouw Westbeat februari 2020
Menu