Betsema Groep succesvol in werving en selectie in bouw

NIEUWS

BALK – Ondanks nieuwsberichten over het schreeuwende personeelstekort in de bouw, weet Betsema Groep uit Balk nog steeds nieuw personeel aan te trekken. Goede werkomstandigheden en vaste dienstbetrekkingen werken hier sterk in mee.

De afgelopen maanden is er veel over te lezen: personeelstekorten in de bouw. Volgens Cobouw verdwenen er tijdens de crisis 75.000 banen in de bouw. Nu de bouw weer groeit, is het aantrekken van goed personeel een hele uitdaging. In het derde kwartaal van 2018 stonden er maar liefst 16.300 vacatures open. Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw moet 35% van de bouwbedrijven werk laten liggen omdat er te weinig personeel is (bron: www.cobouw.nl ‘Personeelstekort in de bouw: de stand van zaken’ 29 maart 2018).

Beheersbaarheid en partnerships

“Om het personeelstekort het hoofd te bieden werken we met een strakke planning. We proberen pieken in de planning te voorkomen. Beheersbaarheid is de focus de laatste twee jaar,” legt Jaap Betsema, directeur-eigenaar van Betsema Groep, uit. “Daarnaast hebben we de afgelopen jaren gebouwd aan goede partnerships met betrouwbare partijen in de markt. Dit levert nu prachtige projecten op door heel Nederland en een goede naam bij medewerkers en potentiele medewerkers.”

Inzet van hefsteigers

Betsema Groep staat in de markt onder andere bekend om het gebruik van hefsteigers om goede werkomstandigheden te waarborgen. “De hefsteigers zetten we inmiddels voor vrijwel ieder project in. De hefsteiger voorkomt rugklachten doordat bukken tijdens werkzaamheden niet meer aan de orde is. De materialen worden mechanisch aangeleverd en het platform wordt op de juiste werkhoogte gezet. Met kruiwagens wordt niet meer gewerkt. Onze vakmannen kunnen dus in een gezonde werkhouding aan de slag.” De inzet van het juiste materieel is volgens Jaap Betsema ook terug te zien in de kwaliteit van het werk.

Oud-collega’s komen weer terug

Een ander bijzonder aspect is het feit dat diverse oud-gedienden weer terugkomen. “Zoals bij ieder gezond bedrijf ging een medewerker wel eens elders zijn geluk beproeven. Waar we erg blij mee zijn is dat oud-collega’s na korte tijd of na een paar jaar weer terugkomen bij Betsema Groep. Dat zegt iets over ons bedrijf, de collegialiteit en de werkomstandigheden. We hebben goed personeel in dienst, verwelkomen regelmatig oud-collega’s en zijn ook in staat om nieuwe medewerkers aan te trekken.”

Actuele vacatures door heel Nederland

Voor verschillende projecten in Nederland is Betsema Groep nog wel op zoek naar uitvoerders, timmerlieden en metselaars. Via de website is meer informatie te vinden over de actuele vacatures en biedt Betsema Groep kandidaten de mogelijkheid om direct te solliciteren: https://betsemabouwgroep.nl/werken-bij/

Menu