Jaap Betsema (rechts) en wethouder Janneke Sparreboom verrichten de starthandeling van de bouw van het hoofdkantoor van de Betsema Groep.

Betsema Groep bouwt haar hoofdkantoor in Lelystad

NIEUWS
Jaap Betsema (rechts) en wethouder Janneke Sparreboom verrichten de starthandeling van de bouw van het hoofdkantoor van de Betsema Groep.

Fotobijschrift: Jaap Betsema (rechts) en wethouder Janneke Sparreboom verrichten de starthandeling van de bouw van het hoofdkantoor van de Betsema Groep. (© Fotostudio Wierd)

LELYSTAD – Het hoofdkantoor van Betsema Groep (Bouw en Ontwikkeling) verhuist van het Friese Balk naar Lelystad. Directeur Jaap Betsema en wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, gaven vrijdag het officiële startsein voor de bouw van kantoor en werkplaatsen op 8.000 m2 grond op bedrijventerrein Oostervaart-oost.

 

De vestiging daar is te klein geworden voor de groei die het bedrijf doormaakt. Het werkterrein van Betsema Groep heeft zich steeds meer verplaatst naar Midden Nederland en de Randstad. Met Lelystad als centrale locatie worden de afstanden voor het werkverkeer alsook het woon-werkverkeer van veel medewerkers verkleind.

Goede match

Voor wethouder Sparreboom is de Betsema Groep van harte welkom in de Flevolandse hoofdstad. ‘Het bedrijf past bij de pioniersmentaliteit die we hier hanteren. Kansen zien en deze aangrijpen als ze zich voordoen. Lelystad en Betsema blijken een goede match. Wij hebben ruimte, liggen centraal in Nederland, zijn goed bereikbaar en daarmee de poort van noord- en oost-Nederland naar het westen. En, wij snappen ondernemers en handelen in hun geest als snelheid en daadkracht gewenst zijn. Betsema is voor het bedrijfsleven in Lelystad van toegevoegde waarde. En natuurlijk zijn wij blij met de werkgelegenheid die het met zich brengt’, aldus de wethouder.

Jaap Betsema: “De keuze is op Lelystad gevallen, omdat hier de meest geschikte locatie werd gevonden, en omdat we veel werkzaamheden in de regio uitvoeren. Ons werkgebied is al vele jaren Midden-Nederland en de Randstad. Als bedrijf betekent deze verhuizing een enorme besparing. Steeds meer medewerkers wonen inmiddels ook in dit deel van het land. Voor het personeel is deze verplaatsing daarom een grote verbetering. Het betekent minder ver reizen.  Bovendien is het verkleinen van de afstanden beter voor het milieu.’

Vertrouwen

Voor Jaap Betsema, die als derde generatie nu aan het hoofd staat van het familiebedrijf, is het een hele stap om na jarenlang in Balk gevestigd te zijn het bedrijf te verplaatsen. ‘Maar’, zo zegt hij, ‘het vertrouwen van het personeel en de voordelen voor zowel bedrijf als medewerkers zorgen ervoor dat we uitkijken naar deze nieuwe stap. We proberen onze bouwactiviteiten in de regio Lelystad steeds verder uit te breiden. We gaan daarbij ook zelf opleidingen aanbieden, zowel aan jongeren als aan personen die zich later willen laten omscholen. Ook statushouders kunnen bij ons een opleiding gaan volgen’.

De verhuizing zal in fases verlopen. Wanneer zowel de werkplaatsen als het nieuwe hoofdkantoor helemaal voltooid zijn zal de Betsema Groep Balk helemaal verlaten. Wel blijft het met onderdeel Delfsma Bouw & Ontwikkeling in Wolvega een vestiging in Friesland behouden.

Kernactiviteiten

De kernactiviteiten van Betsema Groep omvatten vrijwel alle soorten werkzaamheden binnen de bouw- en ontwikkelingswereld. Betsema ontwikkelt zelf en/of is actief als onderaannemer. Daarnaast verhuurt  Betsema alle soorten bouwmaterieel. De vestiging in Lelystad omvat dan ook een buitenruimte met hijskraan voor opslag en transport van materieel en materiaal. De Betsema Groep heeft dagelijks, verspreid over Nederland, ongeveer 150 vakmensen aan het werk (inclusief uit detacheringsbureaus).

Vijf vacatures

De hoofdvestiging in Lelystad heeft op dit moment vijf vacatures open staan en is voor diverse projecten doorlopend op zoek naar vakmensen uit de regio. Kijk hier voor meer informatie of bel naar het algemene nummer van Betsema Groep 0514-603900.

Menu