Betsema Groep als hoofdaannemer geselecteerd voor 44 NeroZero woningen in Heerhugowaard

NIEUWS

BALK – In opdracht van ontwikkelaar NeroZero gaat Betsema Groep in nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard 44 NeroZero woningen realiseren. NeroZero is een innovatief woningconcept waarbij wooncomfort, volledig energieneutraal wonen en betaalbaarheid samengaan. Dit betekent een grote doorbraak in de woningmarkt, omdat energieneutraal wonen hiermee bereikbaar wordt voor de startersmarkt en sociale woningbouw.

NeroZero staat voor Veel voor weinig en voor iedereen. “Voor veel mensen is een energieneutrale woning te kostbaar”, aldus Jaap Betsema, directeur-eigenaar van Betsema Groep. “Het NeroZero concept gaat juist uit van het toegankelijk maken van energieneutraal wonen voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan starters, maar ook aan huurders bij woningstichtingen en gemeenten. Er wordt gebruikgemaakt van slimme technieken om een nul-op-de-meter woning te realiseren; open samenwerking zorgt ervoor dat deze nieuwe technieken ook haalbaar zijn voor sociale woningbouw.”

En juist die combinatie maakt NeroZero uniek. NeroZero is geen huis van de toekomst, maar juist een woning voor nu waarin technieken zijn samengebracht die zorgen voor een maximaal gezonde, comfortabele woning met minimale impact op energie, omgeving en materiaalgebruik. “Daarmee past dit concept precies bij de kernwaarden van Betsema Groep”, stelt Jaap Betsema. “Als bedrijf willen we onze steen bijdragen aan een duurzame toekomst. Toen onze innovatiepartner KoppenBouwexperts het NeroZero concept presenteerde, waren we meteen enthousiast.”

Ontwerp NeroZero-woningen resultaat van uitvoerige tests

Om ervaring op te doen met het in samenwerking met TNO ontwikkelde concept, is er in de nieuwe wijk in Heerhugowaard eerst een test- en meetwoning gebouwd. Daarin zijn onder andere de resultaten gemeten op gebied van energie, circulariteit en gezondheid. Vanaf begin 2020 gaat Delfsma Bouw & Ontwikkeling, onderdeel van Betsema Groep, 44 NeroZero woningen realiseren. “Je moet je voorstellen dat de bewoner straks geen omkijken meer heeft naar de luchtkwaliteit en het energieverbruik in huis. De techniek werkt in een NeroZero woning voor de bewoner, doordat apparatuur onderling communiceert. Juist dat zorgt ook voor een maximaal wooncomfort.”

Het NeroZero concept werd in januari genomineerd voor de Duurzaam Bouwen Awards 2019. Heerhugowaard is de eerste stad in Europa waar men deze manier van bouwen toepast.

Menu