Jaap Betsema

De huidige directeur-grootaandeelhouder van Betsema Bouwgroep, Jaap Betsema, is de derde Betsema die aan het hoofd staat van het familiebedrijf. Zijn grootvader en naamgenoot Jaap Betsema richtte het bedrijf in 1965 op. Tussen 1985 en 2007 stond zijn vader Johannes Betsema aan het roer bij Betsema Bouwgroep, waarna Jaap Betsema het bedrijf van hem overnam. Onder zijn leiding ligt de focus op samenwerking: “Samen moeten we het doen, want alleen dan lukt het.”

Opgegroeid met Betsema Bouwgroep

Jaap Betsema droomt in zijn jeugd van een carrière als maritiem officier, maar zover komt het niet. Na het volgen van een bouwopleiding en de zeevaartschool gaat hij in 1993 aan de slag bij Betsema Bouwgroep, het metselen zit namelijk in zijn genen. Jaap Betsema geniet van het harde werken en hij pakt alle facetten binnen het bedrijf op. Ook volgt hij door de jaren heen veel aanvullende opleidingen. Zijn vader vraagt hem in 1998 om de integratie van een overgenomen metselbedrijf in de eigen organisatie uit te voeren, wat goed verloopt. Vanaf 2003 mag Jaap Betsema zich gedeeld eigenaar noemen, na het overnemen van 30 procent van de aandelen van zijn vader. Als Jaap Betsema in 2007 definitief het familiebedrijf overneemt, heeft hij zich op alle vlakken kunnen ontwikkelen.

Jaap Betsema drukt meteen zijn stempel op Betsema Bouwgroep door het onderdeel Betsema Bouw op te zetten. Mede dankzij dit onderdeel, opgezet om als hoofdaannemer te werken in Noord-Nederland, weet Betsema Bouwgroep de crisis goed te doorstaan. Betsema Bouw voert in die tijd veel opdrachten uit voor onder meer gemeenten, scholen, waterschappen en defensie, die in tegenstelling tot het bedrijfsleven nog in staat zijn om te investeren. In 2014 wordt onder leiding van Jaap Betsema Delfsma Bouw & Ontwikkeling aan Betsema Bouwgroep toegevoegd, een bedrijf met bijna honderd jaar aan ervaring op het gebied van projectontwikkeling. De toevoeging van Delfsma Bouw heeft volgens Betsema veel positieve ontwikkelingen in Betsema Bouwgroep tot gevolg gehad.

Continuïteit en kwaliteit

Met Betsema Bouwgroep wil Jaap Betsema hét bouwbedrijf voor Midden-Nederland worden. Daarbij gaat continuïteit en kwaliteit altijd voor groei: “alles moet overzichtelijk en beheersbaar blijven.” Hij geeft daarom de voorkeur aan samenwerking met vaste partijen, waarbij de kwaliteit en het nakomen van afspraken beter kan worden gegarandeerd. Betsema gelooft dat goed zorgen voor de werknemers, onderaannemers en leveranciers en hen vertrouwen geven uiteindelijk leidt tot de beste resultaten. In zijn ogen waarborgt alleen een goede samenwerking de continuïteit.

Menu